Sukiyakilax
Ett underbart gott recept på lax marinerad i sukiyakisås och wokad tillsammans med morötter och shiitakesvamp. Du serverar laxen tillsammans med jasminris. Lättlagat och gott.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
4 portioner
600 g skinn- och benfri laxfilé
1 flaska färdig sukiyakisås (à 150 ml)
3 morötter
200 g shiitakesvamp (eller champinjoner)
1 paket frysta, tinade haricots verts (bönor) (à 250 g)
4 salladslökar
2 msk olja
salt
peppar
ev jasminris till servering
Gör så här
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Manne Didehvar: Mycket god, fräsch och nyttig rätt som fi ck mig att börja nynna på Dr Albans låt »Sing halleluja«. Men det gäller att vara noga vid val av sås då smaken skiljer sig åt mellan olika märken. Vid andra tillagningen bytte jag ut laxen mot räkor och lade till cashewnötter, och genast fi ck rätten en lyxigare känsla. Betyg 4,0
Redaktionen
2009-11-13Malin Hagman: Det här var lättlagat! Fick tag i en riktigt fin bit lax första gången och körde på två slags champinjoner. Med lite ljus soja och chilisås på riset blev det mums. Det enda jag gjorde andra gången var att blanda ner färsk rosmarin och riven ingefära i sukiyakisåsen. Ingefäran gav sting åt den söta såsen, riktigt gott. En ny favoriträtt! Betyg 4,6
Redaktionen
2009-11-13Sara Gollert: Det här var gott, men sukiyakisåsen gjorde att smaken blev lite för söt. Det var inte heller självklart att hitta såsen i min butik. Andra gången körde jag bara vårlök och sugarsnaps som grönsaker och blandade i lite soja i sukiyakisåsen för mer sälta. Äggnudlar var gott att ha till. Betyg 3.7
Redaktionen
2009-11-13