Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sukiyakilax

Ett underbart gott recept på lax marinerad i sukiyakisås och wokad tillsammans med morötter och shiitakesvamp. Du serverar laxen tillsammans med jasminris. Lättlagat och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i 2-3 cm stora tärningar. Marinera dem i 1/3 av sukiyakisåsen. Vänd runt några gånger.
  2. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skär svampen i halvor, haricots verts och salladslöken i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna med hälften av oljan. Stek laxen 3-4 minuter. Ta upp.
  4. Fräs morötter och svamp i resten av oljan på hög värme ca 3 minuter. Tillsätt lök och haricots verts. Häll över resten av sukiyakisåsen. Låt koka ihop 1 minut. Lägg i laxen och vänd runt försiktigt. Servera med jasminris.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 flaska färdig sukiyakisås (à 150 ml)
  • 3 morötter
  • 200 g shiitakesvamp (eller champinjoner)
  • 1 paket frysta, tinade haricots verts (à 250 g)
  • 4 salladslökar
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • ev jasminris till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer