Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
3
Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp

En vegansk variant på klassikern kyckling teriyaki. Här steks vegetariska chunks ihop med teriyakisås, shiitakesvamp, sockerärtor och sparrisbroccoli. Servera med nykokt ris.

Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp

Ingredienser

4 portioner
4   port jasminris
100 g  haricots verts (bönor)
200 g  sparrisbroccoli eller broccoli
100 g  sojabönor
150 g  sallads- eller sockerärtor
sesamolja (till stekning)
2   förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
100 g  shiitakesvamp
1   finhackad vitlöksklyfta
150 ml  teriyakisås
salt
peppar
sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med The Vegetarian Butcher.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Har någon tips på en god teriyakisås?

Stina

2023-08-07

Det blir de bästa matlådorna av det här receptet! Istället för att köpa grönsakerna separat så använder jag Icas gröna wokmix samt sojabönor!🏆😍

Vanessa

2022-08-14

Så äcklig onaturlig konsistens på chunksen, bläh, aldrig mer!

Agneta

2021-03-08

Testa liknande recept

Vegonuggets med teriyakinudlar och wokade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk thaigryta med kokosmjölk och grön curry
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk poké bowl med avokado och nudlar
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sukiyakilax
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk nudelsallad med vegochunks och limedressing
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostgratinerade nachos
Betyg 3.3 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga