Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp

9
1
Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp

En vegansk variant på klassikern kyckling teriyaki. Här steks vegetariska chunks ihop med teriyakisås, shiitakesvamp, sockerärtor och sparrisbroccoli. Servera med nykokt ris.

Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp

Ingredienser

4 portioner
4 port jasminris
100 g haricots verts (bönor)
200 g sparrisbroccoli eller broccoli
100 g sojabönor
150 g sallads- eller sockerärtor
sesamolja (till stekning)
2 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
100 g shiitakesvamp
1 finhackad vitlöksklyfta
150 ml teriyakisås
salt
peppar
sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobitarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med The Vegetarian Butcher.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Agneta

2021-03-08

Så äcklig onaturlig konsistens på chunksen, bläh, aldrig mer!