Vegansk kyckling teriyaki med chunks och shiitakesvamp
En vegansk variant på klassikern kyckling teriyaki. Här steks vegetariska chunks ihop med teriyakisås, shiitakesvamp, sockerärtor och sparrisbroccoli. Servera med nykokt ris.
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
100 g haricots verts (bönor)
200 g sparrisbroccoli eller broccoli
100 g sojabönor
150 g sallads- eller sockerärtor
sesamolja (till stekning)
2 förp opanerade vegobitar (gärna veganska chunks, à 320 g)
100 g shiitakesvamp
1 finhackad vitlöksklyfta
150 ml teriyakisås
salt
peppar
sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har någon tips på en god teriyakisås?
Stina
2023-08-07Det blir de bästa matlådorna av det här receptet! Istället för att köpa grönsakerna separat så använder jag Icas gröna wokmix samt sojabönor!🏆😍
Vanessa
2022-08-14Så äcklig onaturlig konsistens på chunksen, bläh, aldrig mer!
Agneta
2021-03-08