Kycklingschnitzel med nudelsallad och srirachamajo

76
16
Kycklingschnitzel med nudelsallad och srirachamajo

Prova ett nytt recept på kycklingschnitzel: Panera tunna innerfiléer av kyckling med panko och servera med en smakrik nudelsallad och krämig srirachamajo. Garanterat en ny favorit hos hela familjen!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Kycklingschnitzel med nudelsallad och srirachamajo

Ingredienser

4 portioner

Nudelsallad

200 g glas- eller risnudlar
1 msk rapsolja
2 msk färskpressad limejuice
1 msk strösocker eller honung
4 msk japansk soja
1 kålrabbi (à ca 300 g)
1 syrligt äpple
1/2 - 1 röd chilipeppar
2 salladslökar
2 dl hackad koriander

Kyckling

500 g tunna kycklinginnerfiléer
salt
svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
ca 3 dl panko eller ströbröd
smör (till stekning)
olja (till stekning)

Till servering

srirachamajonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i srirachamajonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Nina

2022-02-10

Kycklingen blev saftig och god. Salladen var helt ok, men tog för mycket smak av salladslöken. Vet inte riktigt om jag tycker att smakerna gifte sig bra. För mig kändes kycklingen och salladen som att de tillhörde två olika rätter.

Jennifer

2021-03-07

otroligt gott!

Carola

2021-01-17

Otroligt gott och enkelt att göra! Bytte ut kycklingen mot marinerad tofu som jag bara stekte, utan panering. Kommer att laga igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2926 KJ / 699 kCal
Fett 16 g
Salt 5 g
Kolhydrater 94 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden