Kycklingschnitzel med nudelsallad och srirachamajo
Prova ett nytt recept på kycklingschnitzel: Panera tunna innerfiléer av kyckling med panko och servera med en smakrik nudelsallad och krämig srirachamajo. Garanterat en ny favorit hos hela familjen!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
Nudelsallad
200 g glas- eller risnudlar
1 msk rapsolja
2 msk färskpressad limejuice
1 msk strösocker eller honung
4 msk japansk soja
1 kålrabbi (à ca 300 g)
1 syrligt äpple
1/2 - 1 röd chilipeppar
2 salladslökar
2 dl hackad koriander
Kyckling
500 g tunna kycklinginnerfiléer
salt
svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
ca 3 dl panko eller ströbröd
smör (till stekning)
olja (till stekning)
Till servering
srirachamajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2926 KJ / 699 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater94 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kycklingen blev saftig och god. Salladen var helt ok, men tog för mycket smak av salladslöken. Vet inte riktigt om jag tycker att smakerna gifte sig bra. För mig kändes kycklingen och salladen som att de tillhörde två olika rätter.
Nina
2022-02-10otroligt gott!
Jennifer
2021-03-07Otroligt gott och enkelt att göra! Bytte ut kycklingen mot marinerad tofu som jag bara stekte, utan panering. Kommer att laga igen!
Carola
2021-01-17