Tonkatsu på julskinka med rödkålssallad
Visste du att resterna av julskinkan passar utmärkt för tonkatsu – den frasiga schnitzeln från Japan? Servera med ris, tonkatsusås, majonnäs och en krispig rödkålssallad!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Tonkatsusås
1 dl ketchup
2 msk worcestershiresås
2 msk japansk soja
2 msk honung
1 finriven vitlöksklyfta
Rödkålssallad
300 g rödkål
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1/2 msk ris- eller vitvinsvinäger
Schnitzel
8 skivor julskinka
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
neutral olja till stekning
Vid servering
1/2 dl majonnäs och tonkatsusås
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2672 KJ / 625 kCal
Fett19 g
Salt6.18 g
Kolhydrater84 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanongott, en riktig höjdare med så många goda smaker! T.o.m. senapsgriljeringen kunde man ana ibland. Skar 5-6 mm skivor av skinkan och lagade helt enligt receptet.
Göran
2023-12-11Jättegott! Vi gjorde schnitzeln med kyckling.
Anna
2023-11-21