Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika
Panerad schnitzel av kålrot är lite överraskande och väldigt gott. Förkoka kålroten, så går det fortare att steka skivorna. Panera kålrotsskivorna med basilika, panko och finriven parmesan för extra god smak. Servera tillsammans med en krämig sås av crème fraiche och tomatpesto.
Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (à ca 800 g)
1 1/2 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
2 dl panko (eller ströbröd)
3/4 dl majsstärkelse
1 - 2 ägg
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
3 msk tomatpesto
Till servering
kokt potatis eller ris
För alla
Kontrollera noga innehållet i tomatpeston. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Näringsvärdet är beräknat exkl potatis eller ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2688 KJ / 643 kCal
Fett44 g
Salt1.5 g
Kolhydrater40 g
Protein16 g
Kommentarer