Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika
Panerad schnitzel av kålrot är lite överraskande och väldigt gott. Förkoka kålroten, så går det fortare att steka skivorna. Panera kålrotsskivorna med basilika, panko och finriven parmesan för extra god smak. Servera tillsammans med en krämig sås av crème fraiche och tomatpesto.
Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (à ca 800 g)
1 1/2 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
2 dl panko (eller ströbröd)
3/4 dl majsstärkelse
1 - 2 ägg
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
3 msk tomatpesto
Till servering
kokt potatis eller ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl potatis eller ris.
Energi2688 KJ / 643 kCal
Fett44 g
Salt1.5 g
Kolhydrater40 g
Protein16 g
Kommentarer