Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika

Panerad schnitzel av kålrot är lite överraskande och väldigt gott. Förkoka kålroten, så går det fortare att steka skivorna. Panera kålrotsskivorna med basilika, panko och finriven parmesan för extra god smak. Servera tillsammans med en krämig sås av crème fraiche och tomatpesto. 

Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika

Ingredienser

4 portioner
1 kålrot (à ca 800 g)
1 1/2 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
2 dl panko (eller ströbröd)
3/4 dl majsstärkelse
1 - 2 ägg
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
3 msk tomatpesto

Till servering

kokt potatis eller ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl potatis eller ris.
Energi2688 KJ / 643 kCal
Fett44 g
Salt1.5 g
Kolhydrater40 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselbacksbakad kålrot med timjan/vitlökssmör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga