UNDER 30 MIN | Medel

Cumberlandsgriljerad kycklinglårfilé

Ugnsgrillad kycklinglårfilé får sötsyrlig och kryddig smak av en marinad med cumberlandsås, ingefära och kanel. Servera den cumberlandsgriljerade kycklingen toppad med färsk salladslök på julbordet eller buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn kycklingen i smöret och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform.
  3. Blanda cumberlandsås med ingefära och kanel. Skeda såsen över kycklingen och ställ in formen i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72° C.
  4. Skiva salladslöken tunt och strö över kycklingen och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl cumberlandsås
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 knippe salladslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 475 kJ / 113 kCal