Kycklingsallad med mozzarella och basilikadressing

En sallad med kyckling, mozzarella och en dressing på basilika kan vara det enklaste och godaste som finns. Här samsas kycklingen med bland annat paprika, körsbärstomater, pumpakärnor och mozzarella. Ta med till picknicken eller servera hemma som en supergod vardagsrätt.

Ingredienser
4 portioner
1/2 dl pumpakärnor
500 g kycklinglårfilé
1 msk matolja
salt
svartpeppar
1 kruka krispsallad eller annan sallad
250 g körsbärstomater
1 gul paprika
1/2 silverlök eller rödlök
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 kruka basilika
65 g babyspenat
2 förp mozzarella (á 125 g)
Till servering
bröd (gärna surdegsbröd)
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2817 KJ / 674 kCal
Fett45 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stSupergott!!!! Och enkelt om man använder färdig kyckling i bitar. Brukar servera med pasta vid sidan av för de som vill ha en mer matig sallad.
Anneli
Det här blir ingen favorit. Många ingredienser som smakmässigt inte matchar varandra.
Ingrid anita
Helt okej sallad men än en gång visade det sig att mozarellan inte hade ett dugg att tillföra. Det här var kanske sista gången jag använde denna överskattade ost.
Johann