Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Banansallad med vitlökskrutonger

Denna fräscha, makalöst goda sallad passar både som entré- och lunchsallad. Blanda bara snabbt ihop din banan- och avokadosallad och häll över den smakrika rosépeppardressingen. Strö över dina gyllene vitlökskrutonger och servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär brödet i centimeterstora tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek brödtärningarna gyllene och knapriga. Pressa över vitlöken och strö på salt. Ta upp krutongerna och låt dem svalna.
  2. Skölj sallaten och riv i mindre bitar. Skölj och klyfta tomaterna. Dela avokadon, ta ur kärnan och skeda upp avokadoköttet i fina bitar. Skala och skär bananerna i skivor. Blanda samman dressingen.
  3. Blanda salladen i en skål eller direkt på fyra tallrikar (för 4 port). Droppa över dressingen och strö på vitlökskrutongerna.

Tips

En härlig entré- eller lunchsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 skivor formfranska
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1/2 frisésallad
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 2 bananer
Dressing
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / -1 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden