ÖVER 60 MIN | Enkel

Apelsinmarinerad fetaost

Fetaost är en favorit hos många. Men har du testat att marinera den saltsyrliga osten? Olivolja smaksatt med vitlök och peppar ger den en lyxig twist. Några få strimlor apelsinskal bidrar med mycket smak. Servera som tillbehör till kött och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt osten i grova bitar och lägg den i en burk.
  2. Tvätta apelsinen väl och skär ett par långa tunna skalstrimlor med potatisskalare och lägg  i burken.
  3. Skala och skiva vitlöken. Lägg i burken tillsammans med lagerblad och rosépeppar.
  4. Häll på oljan. Låt osten marinera över natten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g fetaost
  • 1 apelsin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 dl olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2139 kJ / 511 kCal