Kycklingramen med pak choi och ägg

Ramen behöver faktiskt inte ta flera dagar att tillaga. Buljongen reds direkt i pannan där kycklingen stekts, och den smaksätts med chili och soja. Självklara tillbehör är kokt ägg (precis lagom mjukkokt), salladslök, böngroddar och givetvis ramennudlar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Ingredienser
4 portioner
4 ägg
4 port ramennudlar
1 röd peppar (chili)
300 g strimlad kycklingfilé
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamfrö
2 msk japansk soja
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
250 g pak choi
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
Gör så här
00:08:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1768 KJ / 420 kCal
Fett12 g
Salt3.4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stAdderade sesamolja lite ingefära och sojabönor Blev bra. Lite salt oxå
Ann
Gjorde denna med halloumi istället för kyckling och resultatet blev fantastiskt. Ger receptet 5/5 ⭐️
Mariette
Jag tyckte att det var väldigt gott men groddarna och pak choi’en blir väldigt smak lösa.
Louise
Väldigt smaklöst. Hade nog varit godare att göra på en kycklingbuljong.
David
Jättegott men det blev lite för lite buljong till den mängden nudlar och grönsaker. Nästa gång kommer vi ha mer buljong.
Linda