En underbart krämig rätt i form av en bönsoppa på vita bönor som serveras tillsammans med krispiga quesadillas. Quesadillas gör du genom att varva ost och skivade tomater och sedan steka dem i olja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bästa soppan! Barn och vuxna älskar den. Halvera mängden rotselleri.
Anders
2022-09-30Jag hade kanske halva mängden rotselleri och la till en grovt hackad gul lök istället, sen använde jag cannelinibönor istället för stora vita. Struntade i vinet och tog en halv pressad citron istället, 7,5 dl vatten och 2,5 dl vispgrädde. Avslutade med att mixa ca 3-4 dl soppa för att behålla lite bitar i slutresultatet. Det blev riktigt gott med vitlöksbröd till. Keep on truckin’
Henrik
2021-02-10Vad ska man ha ugnen till? Varför sätta på den???
Gunilla
2018-04-06Hej Gunilla! Ja det kan man verkligen undra, ber om ursäkt att vi felaktigt skrev dit det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-04-13