Bönsoppa med tomatquesadillas
En underbart krämig rätt i form av en bönsoppa på vita bönor som serveras tillsammans med krispiga quesadillas. Quesadillas gör du genom att varva ost och skivade tomater och sedan steka dem i olja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
ca 450 - 500 g rotselleri
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk timjan
salt
peppar
Quesadillas
4 tomater
2 dl riven ost
8 små tortillabröd
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2652 KJ / 634 kCal
Fett21 g
Salt5.44 g
Kolhydrater79 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bästa soppan! Barn och vuxna älskar den. Halvera mängden rotselleri.
Anders
2022-09-30Jag hade kanske halva mängden rotselleri och la till en grovt hackad gul lök istället, sen använde jag cannelinibönor istället för stora vita. Struntade i vinet och tog en halv pressad citron istället, 7,5 dl vatten och 2,5 dl vispgrädde. Avslutade med att mixa ca 3-4 dl soppa för att behålla lite bitar i slutresultatet. Det blev riktigt gott med vitlöksbröd till. Keep on truckin’
Henrik
2021-02-10Vad ska man ha ugnen till? Varför sätta på den???
Gunilla
2018-04-06Hej Gunilla! Ja det kan man verkligen undra, ber om ursäkt att vi felaktigt skrev dit det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-04-13