Kycklingpytt med stekt ägg
En pytt i panna på nytt vis får du genom att använda kyckling och rotfrukter, en strålande sammanslagning av smaker. Servera din kycklingpytt med stekt ägg, hackad persilja och senapskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g potatis (gärna delikatess)
2 morötter (motsvarar ca 250 g)
300 g rotselleri
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Kyckling
2 gula lökar
ca 500 g kycklingfiléer
1 msk smör
Till servering
1 förp bladpersilja (à 20 g)
2 tsk dijonsenap
2 dl lätt crème fraiche
4 ägg
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2997 KJ / 716 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater52 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mumsigt och mättande. Bra att krydda lite extra med 1-2 tsk timjan,
Ann-sofie
2007-09-02nyttig och mycket god mättande rätt
Eric
2006-09-24