Kycklingpytt med stekt ägg

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
2
Kycklingpytt med stekt ägg

En pytt i panna på nytt vis får du genom att använda kyckling och rotfrukter, en strålande sammanslagning av smaker. Servera din kycklingpytt med stekt ägg, hackad persilja och senapskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Kycklingpytt med stekt ägg

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g potatis (gärna delikatess)
2 morötter (motsvarar ca 250 g)
300 g rotselleri
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kyckling

2 gula lökar
ca 500 g kycklingfiléer
1 msk smör

Till servering

1 förp bladpersilja (à 20 g)
2 tsk dijonsenap
2 dl lätt crème fraiche
4 ägg
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Mumsigt och mättande. Bra att krydda lite extra med 1-2 tsk timjan,

Ann-sofie

2007-09-02

nyttig och mycket god mättande rätt

Eric

2006-09-24

Näringsvärde per portion

Energi2997 KJ / 716 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater52 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotsellerisallad med valnötssmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsjulienne med vinägrett
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
BBQ-kyckling med äppel- och sellerisallad
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Selleripuré med philadelpia och örter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sellerisallad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga