Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis

Bjud dina gäster på goda lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis. Rosmarin ger en fantastisk smak till potatisen som du även blandar med olivolja och selleri. Ett utmärkt val till en festlig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med potatisen. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten eller skala den. Skär potatisen i klyftor.
  2. Skala och skär sellerin i bitar. Lägg rotfrukterna i en långpanna och ringla över oljan. Strö över salt och repade rosmarinblad. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 30 min. Rör om några gånger under tillagningstiden.
  3. Skala vitlöksklyftorna. Rosta klyftorna i oljan i en stekpanna tills de fått fin färg. Mixa vitlöksklyftorna med mixerstav eller i en liten mixer. Tillsätt kvarg och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan i krämen.
  4. Skär ett par snitt i kanten på varje kotlett. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna i och får steka på hög värme ca 3 min per sida.
  5. Krydda med salt och peppar. Servera de nystekta kotletterna med rosmarinpotatis och vitlökskräm.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri kvarg och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg och crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 16 dubbla lammkotletter
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Kräm
  • 1 hel vitlök
  • 1 msk olja
  • 1 burk kvarg (à 250 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl strimlad bladpersilja
Potatis
  • 16 st potatisar
  • 1 bit rotselleri (à 200 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 kvistar rosmarin
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer