Bjud dina gäster på goda lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis. Rosmarin ger en fantastisk smak till potatisen som du även blandar med olivolja och selleri. Ett utmärkt val till en festlig måltid!
Ingredienser
8 portioner
16
dubbla lammkotletter
3
msk
smör eller margarin
2
tsk
salt
2
krm
peppar
Kräm
1
hel vitlök
1
msk
olja
1
burk kvarg (à 250 g)
2
dl
crème fraiche
1
tsk
salt
1
krm
peppar
1
dl
strimlad bladpersilja
Potatis
16
st
potatisar
1
bit rotselleri (à 200 g)
1/2
dl
olivolja
4
kvistar rosmarin
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri kvarg och laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg och crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
4
1 st
Kommentar
Lis
2005-06-01
Potatisen är en höjdare även till annat kött!
Vitlökskrämen var inte uppskattad av varken vuxna eller barn - trots att de gillar vitlök!
Kommentar
Lis
2005-06-01Potatisen är en höjdare även till annat kött! Vitlökskrämen var inte uppskattad av varken vuxna eller barn - trots att de gillar vitlök!