Lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis
Bjud dina gäster på goda lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis. Rosmarin ger en fantastisk smak till potatisen som du även blandar med olivolja och selleri. Ett utmärkt val till en festlig måltid!
Ingredienser
8 portioner
16 dubbla lammkotletter
3 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm peppar
Kräm
1 hel vitlök
1 msk olja
1 burk kvarg (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl strimlad bladpersilja
Potatis
16 st potatisar
1 bit rotselleri (à 200 g)
1/2 dl olivolja
4 kvistar rosmarin
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri kvarg och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg och crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri kvarg och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut kvarg och crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Potatisen är en höjdare även till annat kött! Vitlökskrämen var inte uppskattad av varken vuxna eller barn - trots att de gillar vitlök!
Lis
2005-06-01