Lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis
Bjud dina gäster på goda lammkotletter med vitlökskräm och rosmarinpotatis. Rosmarin ger en fantastisk smak till potatisen som du även blandar med olivolja och selleri. Ett utmärkt val till en festlig måltid!
Ingredienser
8 portioner
16 dubbla lammkotletter
3 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm peppar
Kräm
1 hel vitlök
1 msk olja
1 burk kvarg (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl strimlad bladpersilja
Potatis
16 st potatisar
1 bit rotselleri (à 200 g)
1/2 dl olivolja
4 kvistar rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Potatisen är en höjdare även till annat kött! Vitlökskrämen var inte uppskattad av varken vuxna eller barn - trots att de gillar vitlök!
Lis
2005-06-01