Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Rotsellerisallad med valnötssmul

Rotselleri i riktigt tunna skivor tillsammans med zucchini, äpple och knapriga valnötter blir en härligt krispig sallad med smaker man känner igen från den klassiska Waldorf salad. Sellerisalladen är perfekt som tillbehör på buffén eller väl värd att servera som egen liten rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skala rotsellerin. Kärna ur äpplet. Skiva rotselleri, zucchini och äpple tunt på mandolin.
  2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och blanda med grönsakerna och äpplet. 
  3. Valnötssmul: Hacka valnötterna. Skrubba och skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet av citronen och strimla persiljan. Blanda allt till ett grovt smul.
  4. Strössla valnötssmulet över salladen och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rotselleri
  • 1 äpple
  • 200 g zucchini
Dressing
  • 2 msk olja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
Valnötsmul
  • 1 dl valnötter
  • skalet av 1/2 citron
  • 2 kvistar bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 738 kJ / 176 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer