Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingpasta med vitvinssås och bönor

En läckert smakrik kycklingpasta som är enkel att svänga ihop när du vill ha något lätt och gott på vardagskvällen. Matlagningsvin och grädde får såsen att bli oerhört krämig och färsk persilja ger rätten det lilla extra. Krispiga haricots verts är ett friskt inslag på tallriken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till bönorna och pastan.
  2. Skala och skiva löken. Fräs lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Sänk värmen och tillsätt vin och grädde, sjud ca 5 minuter.
  3. Hacka persiljan och rör i.
  4. Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter. Koka pastan i samma vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kycklingsåsen med pastan och bönorna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 rödlök
  • 300 g strimlad kyckling
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 150 g haricots verts
  • 2 port färsk pasta (gärna tagliolini)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2930 kJ / 701 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept