Kycklingpasta med vitvinssås och bönor
En läckert smakrik kycklingpasta som är enkel att svänga ihop när du vill ha något lätt och gott på vardagskvällen. Matlagningsvin och grädde får såsen att bli oerhört krämig och färsk persilja ger rätten det lilla extra. Krispiga haricots verts är ett friskt inslag på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
2 portioner
1 rödlök
300 g strimlad kyckling
1 tsk olja
salt
peppar
1 dl vitt matlagningsvin
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
150 g haricots verts (bönor)
2 port färsk pasta (gärna tagliolini)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2930 KJ / 701 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer