Kycklingpasta med vitvinssås och bönor

6
0
Kycklingpasta med vitvinssås och bönor

En läckert smakrik kycklingpasta som är enkel att svänga ihop när du vill ha något lätt och gott på vardagskvällen. Matlagningsvin och grädde får såsen att bli oerhört krämig och färsk persilja ger rätten det lilla extra. Krispiga haricots verts är ett friskt inslag på tallriken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Kycklingpasta med vitvinssås och bönor

Ingredienser

2 portioner
1
rödlök
300 g
strimlad kyckling
1 tsk
olja
-
salt och peppar
1 dl
vitt matlagningsvin
1 1/2 dl
vispgrädde
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
150 g
haricots verts
2
port färsk pasta (gärna tagliolini)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2930 KJ / 701 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 38 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept