Krämig kycklingpasta med Västerbottensost
Här är en riktigt god och krämig pastarätt. Tycker du dessutom om Västerbottensost är det här en kycklingpasta för dig. Kycklingen bryns med lök och vitlök och får smak av cayennepeppar. Grädde och en klick tomatpuré gör kycklingen krämig och god innan den serveras med pasta och riven Västerbottensost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
600 g tunnskivad kyckling
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 zucchini
3 plommontomater
1/2 kruka persilja
1 dl riven Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3212 KJ / 768 kCal
Fett37.8 g
Salt2.81 g
Kolhydrater54.6 g
Protein46.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Spetsade dock till den med en halv kycklingbuljongtärning för det var lite för lite smak.
Anette
2016-03-23