Kycklingpasta med tomat och oregano
Här är en snabb och härligt krämig kycklingpasta. Rödlök, vitlök, gröna ärtor, oregano och passerade tomater blir gräddig tillsammans med vispgrädde. Massa smak och enkel att laga, underbart middagstips!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014
Ingredienser
4 portioner
ca 450 g kycklinglårfilé
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna fusilli)
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1 tsk olja
salt
peppar
500 g passerade tomater
1 msk oregano
1 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2294 KJ / 548 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater62 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ärtor mot svarta oliver och hade i lite sambal. Det blev uppskattat av matgästerna
Irene
2024-03-13Gott! Smulade ner en buljon som gjorde susen
Emma
2023-09-16ärtorna då?
Mona
2021-12-08Hej Mona! Ärtorna ska med i steg 2 "Häll i ärterna när det återstår ett par minuter av koktiden". Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-12-09