Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingpasta med tomat och oregano

Här är en snabb och härligt krämig kycklingpasta. Rödlök, vitlök, gröna ärtor, oregano och passerade tomater blir gräddig tillsammans med vispgrädde. Massa smak och enkel att laga, underbart middagstips!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingen i grova bitar utan att putsa den. Skala, dela och skiva lök och vitlök.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll i ärterna när det återstår ett par minuter av koktiden.
  3. Fräs kyckling, lök och vitlök i oljan och lägg över i en stor kastrull. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomater och oregano. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner grädden och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda pastan med kycklingsåsen och servera.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 450 g kycklinglårfilé
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 port pasta (gärna fusilli)
  • 1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk oregano
  • 1 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2225 kJ / 532 kCal