Italiensk brodo med kyckling

21
1
Italiensk brodo med kyckling

Brodo är italienska för buljong. I den mustiga buljongen får bitar av stekt kycklinglårfilé koka, bästa kycklingdetaljen till soppor som ska koka lite längre. Mjukkokta ägg gör soppan ännu matigare och som lyxig final toppas den med flagad parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Italiensk brodo med kyckling

Ingredienser

4 portioner
300 g kycklinglårfilé
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk tomatpuré
1 1/2 l vatten
1 msk konc kycklingfond
1/2 tsk torkad timjan
4 ägg
100 g spaghetti
2 dl frysta gröna ärtor
3 msk finhackad persilja
50 g parmesan
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden, använd äggfri pasta och uteslut äggen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Kjell ove

2020-05-17

Behöver en rejäl uppkryddning för att komma till sin rätt. En matsked fond på 1,5 liter vatten är för lite i min smak. Annars ett bra recept.

Näringsvärde per portion

Energi 1909 KJ / 456 kCal
Fett 23 g
Salt 529 g
Kolhydrater 28 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden