Italiensk brodo med kyckling

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
1Klimatsmart
Italiensk brodo med kyckling

Brodo är italienska för buljong. I den mustiga buljongen får bitar av stekt kycklinglårfilé koka, bästa kycklingdetaljen till soppor som ska koka lite längre. Mjukkokta ägg gör soppan ännu matigare och som lyxig final toppas den med flagad parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Italiensk brodo med kyckling

Ingredienser

4 portioner
300 g kycklinglårfilé
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk tomatpuré
1 1/2 l vatten
1 msk konc kycklingfond
1/2 tsk torkad timjan
4 ägg
100 g spaghetti
2 dl frysta gröna ärtor
3 msk finhackad persilja
50 g parmesan
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Behöver en rejäl uppkryddning för att komma till sin rätt. En matsked fond på 1,5 liter vatten är för lite i min smak. Annars ett bra recept.

Kjell ove

2020-05-17

Näringsvärde per portion

Energi1909 KJ / 456 kCal
Fett23 g
Salt5.29 g
Kolhydrater28 g
Protein33 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med kumminkryddad salami- och paprikasås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med köttbullar i tomatsås
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spagetti med ärtpesto och smulad fetaost
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med plommon, kanel och timjan
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellopasta med bresaola
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minestrone med kyckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga