Italiensk brodo med kyckling
Brodo är italienska för buljong. I den mustiga buljongen får bitar av stekt kycklinglårfilé koka, bästa kycklingdetaljen till soppor som ska koka lite längre. Mjukkokta ägg gör soppan ännu matigare och som lyxig final toppas den med flagad parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
300 g kycklinglårfilé
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk tomatpuré
1 1/2 l vatten
1 msk konc kycklingfond
1/2 tsk torkad timjan
4 ägg
100 g spaghetti
2 dl frysta gröna ärtor
3 msk finhackad persilja
50 g parmesan
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1909 KJ / 456 kCal
Fett23 g
Salt5.29 g
Kolhydrater28 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Behöver en rejäl uppkryddning för att komma till sin rätt. En matsked fond på 1,5 liter vatten är för lite i min smak. Annars ett bra recept.
Kjell ove
2020-05-17