Italiensk brodo med kyckling
Brodo är italienska för buljong. I den mustiga buljongen får bitar av stekt kycklinglårfilé koka, bästa kycklingdetaljen till soppor som ska koka lite längre. Mjukkokta ägg gör soppan ännu matigare och som lyxig final toppas den med flagad parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden, använd äggfri pasta och uteslut äggen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Behöver en rejäl uppkryddning för att komma till sin rätt. En matsked fond på 1,5 liter vatten är för lite i min smak. Annars ett bra recept.
Kjell ove
2020-05-17