Kycklingpasta med ruccola och parmesan
En pastarätt med en rolig färgglad twist! Tricolore, som betyder ”tre färger” passar utmärkt ihop med den syrliga tomatsåsen som fått koka in i den möra kycklingen. De tärnade morötterna tillför både sötma och textur, och som grädden på moset tillsätts ruccola och härlig parmesan på toppen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
390 g pastasås med tomat & basilika
4 port pasta (gärna tricolore)
Till servering
65 g rucola
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2902 KJ / 694 kCal
Fett23 g
Salt4.25 g
Kolhydrater61 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott.Jag använde färska tomater i stället för pastasås.(Odlat själva).Utesluter morötter och gjorde stavar av dom till grönsaker i stället då ingen i familjen gillar kokta morötter.
Maria
2021-09-20