Kycklingpasta med ruccola och parmesan

6
0
Kycklingpasta med ruccola och parmesan

En pastarätt med en rolig färgglad twist! Tricolore, som betyder ”tre färger” passar utmärkt ihop med den syrliga tomatsåsen som fått koka in i den möra kycklingen. De tärnade morötterna tillför både sötma och textur, och som grädden på moset tillsätts ruccola och härlig parmesan på toppen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018

Kycklingpasta med ruccola och parmesan

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
morötter
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
390 g
pastasås med tomat & basilika
4
port pasta (gärna tricolore)

Till servering

65 g
rucola
1/2
förp parmesanflarn (à 95 g)

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2902 KJ / 694 kCal
Fett 23 g
Salt 4.25 g
Kolhydrater 61 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept