Kycklingpasta med paprika och rucola
En snabblagad kycklingpasta som är lika enkel som den är god! Gör en smarrig sås på färdig paprikasoppa och tillsätt färsk paprika för lite extra tuggmotstånd. Grädde gör såsen extra krämig och rosmarin tillför en god smak. Njut av pastan tillsammans med ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
2 röda paprikor
650 g kycklingfilé
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 förp paprikasoppa (à 390 g)
1 dl vispgrädde
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk rosmarin
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 476 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater33 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lite mycket paprika men annars var det gott
Laila
2016-10-12