Kycklingpasta med paprika och rucola

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
1
Kycklingpasta med paprika och rucola

En snabblagad kycklingpasta som är lika enkel som den är god! Gör en smarrig sås på färdig paprikasoppa och tillsätt färsk paprika för lite extra tuggmotstånd. Grädde gör såsen extra krämig och rosmarin tillför en god smak. Njut av pastan tillsammans med ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Kycklingpasta med paprika och rucola

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna gnocchi)
2   röda paprikor
650 g  kycklingfilé
1 msk  olja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1   förp paprikasoppa (à 390 g)
1 dl  vispgrädde
1 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  rosmarin
65 g  rucola

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Lite mycket paprika men annars var det gott

Laila

2016-10-12

Näringsvärde per portion

Energi1994 KJ / 476 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater33 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pestopizza med paprikasallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamppasta med bacon
Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizopasta med paprika och rosmarin
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakade köttbullar i tomatsås med spaghetti
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastapesto med kyckling och tomat
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i krämig tomatsås och sojabönor
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga