Kycklingpasta med paprika och rucola

15
1
Kycklingpasta med paprika och rucola

En snabblagad kycklingpasta som är lika enkel som den är god! Gör en smarrig sås på färdig paprikasoppa och tillsätt färsk paprika för lite extra tuggmotstånd. Grädde gör såsen extra krämig och rosmarin tillför en god smak. Njut av pastan tillsammans med ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Kycklingpasta med paprika och rucola

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gnocchi)
2
röda paprikor
650 g
kycklingfilé
1 msk
olja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1
förp paprikasoppa (à 390 g)
1 dl
vispgrädde
1 tsk
rödvinsvinäger
1 tsk
rosmarin
65 g
rucola

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Laila

2016-10-12

Lite mycket paprika men annars var det gott

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 476 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 33 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept