Kycklingpasta med paprika och rucola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Kycklingpasta med paprika och rucola

En snabblagad kycklingpasta som är lika enkel som den är god! Gör en smarrig sås på färdig paprikasoppa och tillsätt färsk paprika för lite extra tuggmotstånd. Grädde gör såsen extra krämig och rosmarin tillför en god smak. Njut av pastan tillsammans med ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Koka upp vatten till pastan.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, tillsätt paprikan mot slutet. Salta och peppra. 
  6. Tillsätt paprikasoppan, grädden, vinäger och rosmarin och låt sjuda ca 10 minuter. Vänd kycklingen då och då.
  7. Servera kycklingen med paprikasåsen, pastan och ruccolan.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gnocchi)
  • 2 röda paprikor
  • 650 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förp paprikasoppa (à 390 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk rosmarin
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1994 kJ / 476 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept