Chorizopasta med paprika och rosmarin

29
1
Chorizopasta med paprika och rosmarin

En utsökt chorizopasta med paprika och rosmarin som går på ett kick att göra. Paprika och lök fräses i en oljad panna där paprikasoppan tillsätts och det får sjuda några minuter. Fantastiska dofter sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och servera med kryddig korv och rivig ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015

Chorizopasta med paprika och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1 gul lök
2 röda paprikor
1 tsk olja
salt och peppar
1 förp paprikasoppa (à 390 g)
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk rosmarin
2 förp chorizo (à 300 g)
1 tsk smör eller margarin
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Sara

2015-07-18

Äcklig sås

Näringsvärde per portion

Energi 3139 KJ / 750 kCal
Fett 40 g
Salt 558 g
Kolhydrater 68 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden