Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Chorizopasta med paprika och rosmarin

En utsökt chorizopasta med paprika och rosmarin som går på ett kick att göra. Paprika och lök fräses i en oljad panna där paprikasoppan tillsätts och det får sjuda några minuter. Fantastiska dofter sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och servera med kryddig korv och rivig ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur paprikan och skär den i bitar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek lök och paprika i oljan i en panna. Salta och peppra.
  5. Tillsätt paprikasoppan, vinäger och rosmarin och låt sjuda i några minuter.
  6. Dela korven på längden och stek den i matfettet i en stekpanna.
  7. Blanda paprikasåsen med pastan och servera med korven och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 förp paprikasoppa (à 390 g)
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 förp chorizo (à 300 g)
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3139 kJ / 750 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer