Kycklingpasta med mozzarella och rucola

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
0
Kycklingpasta med mozzarella och rucola

Underbart krämig kycklingpasta toppas här med luftig mozzarella och rivig ruccola. Den mustiga såsen får sin krämighet från crème fraiche och smaksätts med en utsökt tapenade på soltorkade tomater. Rätten görs komplett av en fräsch sallad och knapriga haricot verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kycklingpasta med mozzarella och rucola

Ingredienser

2 portioner
2   kycklingfiléer
1 tsk  olja
salt och peppar
1/2 dl  tapenade av soltorkade tomater
1 dl  vatten
1/2 dl  crème fraiche
2   port pasta (gärna fusilioni)
1/2   förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
125 g  mozzarella
65 g  rucola
1 tsk  olja
1 tsk  rödvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3208 KJ / 766 kCal
Fett34 g
Salt2.6 g
Kolhydrater55 g
Protein58 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med haricots verts och mozzarella
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatpasta med bresaola och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta mozzarella med bresaola
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad
Betyg 4 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga