Kycklingpasta med mozzarella och rucola

8
0
Kycklingpasta med mozzarella och rucola

Underbart krämig kycklingpasta toppas här med luftig mozzarella och rivig ruccola. Den mustiga såsen får sin krämighet från crème fraiche och smaksätts med en utsökt tapenade på soltorkade tomater. Rätten görs komplett av en fräsch sallad och knapriga haricot verts.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kycklingpasta med mozzarella och rucola

Ingredienser

2 portioner
2
kycklingfiléer
1 tsk
olja
-
salt och peppar
1/2 dl
tapenade av soltorkade tomater
1 dl
vatten
1/2 dl
crème fraiche
2
port pasta (gärna fusilioni)
1/2
förp haricots verts (à 150 g)
125 g
mozzarella
65 g
rucola
1 tsk
olja
1 tsk
rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mozzarella utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna rätten på varma tallrikar eftersom pasta annars kallnar rätt snabbt.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3208 KJ / 766 kCal
Fett 34 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 55 g
Protein 58 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept