Kycklingpasta med mozzarella och rucola
Underbart krämig kycklingpasta toppas här med luftig mozzarella och rivig ruccola. Den mustiga såsen får sin krämighet från crème fraiche och smaksätts med en utsökt tapenade på soltorkade tomater. Rätten görs komplett av en fräsch sallad och knapriga haricot verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
2 portioner
2 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
peppar
1/2 dl tapenade av soltorkade tomater
1 dl vatten
1/2 dl crème fraiche
2 port pasta (gärna fusilioni)
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
125 g mozzarella
65 g rucola
1 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3208 KJ / 766 kCal
Fett34 g
Salt2.6 g
Kolhydrater55 g
Protein58 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer