Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pastasallad

På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och ruccola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag och spola den kall och låt rinna av väl. Blanda pastan med olivoljan.
  2. Tärna osten. Strimla tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala löken, dela och skär den i tunna klyftor.
  3. Blanda pastan med mozzarella, tomater, paprika, lök och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera pastasalladen med ciabattabröd och charkuterier.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 3 msk olivolja
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl avrunna soltorkade tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 65 g ruccola
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • ciabattabröd
  • charketurier, t ex salami och lufttorkad skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2139 kJ / 512 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer