Pastasallad

42
6
Pastasallad

På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och ruccola.

Skriv ut
Pastasallad

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna penne)
3 msk
olivolja
2
mozzarella (à 125 g)
1 dl
avrunna soltorkade tomater
1
gul paprika
1
rödlök
65 g
rucola
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

ciabattabröd
charketurier, t ex salami och lufttorkad skinka

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Jimi

2021-05-13

Ett fantastiskt bra grundrecept. Jag ändrade däremot lite på receptet och gjorde min lilla version.. En kebab pastasallad!

Elinor

2020-07-28

Fantastiskt gott och enkelt, med ingredienser man oftast har hemma. Uppskattad av gäster

Ann-charlotte

2020-06-13

Jättegott. Minskade mängden pasta och tog lite mer mozzarella ist

Näringsvärde per portion

Energi 2139 KJ / 512 kCal
Fett 16 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 68 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept