På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och ruccola.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Elinor
7/28/2020Fantastiskt gott och enkelt, med ingredienser man oftast har hemma. Uppskattad av gäster
Ann-charlotte
6/13/2020Jättegott. Minskade mängden pasta och tog lite mer mozzarella ist
Svante
1/10/2020Jag halverade pastamängden, alldeles för mycket pasta i förhållande till mängden övriga ingredienser