Pastasallad

65
8
Pastasallad

På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och ruccola.

Pastasallad

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
3 msk olivolja
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl avrunna soltorkade tomater
1 gul paprika
1 rödlök
65 g rucola
salt
svartpeppar

Till servering

ciabattabröd
charkuterier, t ex salami och lufttorkad skinka

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Magnus

2021-08-21

Addera oliver så blir det 5 stjärnor

Christina

2021-08-10

Vet ni vad grekisk youghurt och majonnäs är ?Rädisor och Oliver? Lite senap, kapris….även knaperstekt bacon i.

Jimi

2021-05-13

Ett fantastiskt bra grundrecept. Jag ändrade däremot lite på receptet och gjorde min lilla version.. En kebab pastasallad!

Näringsvärde per portion

Energi 2139 KJ / 512 kCal
Fett 16 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 68 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden