Pastasallad
På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och rucola.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
3 msk olivolja
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl avrunna soltorkade tomater
1 gul paprika
1 rödlök
65 g rucola
salt
svartpeppar
Till servering
ciabattabröd
1 förp salami eller lufttorkad skinka (à 120 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 512 kCal
Fett16 g
Salt3.22 g
Kolhydrater68 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Räckte till 7 portioner. Hade gräddfil till. Gott!
Annika
2023-06-26Addera oliver så blir det 5 stjärnor
Magnus
2021-08-21Vet ni vad grekisk youghurt och majonnäs är ?Rädisor och Oliver? Lite senap, kapris….även knaperstekt bacon i.
Christina
2021-08-10