Pastasallad

25
5 Klimatsmart
Pastasallad

På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och ruccola.

Skriv ut
Pastasallad

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna penne)
3 msk
olivolja
2
mozzarella (à 125 g)
1 dl
avrunna soltorkade tomater
1
gul paprika
1
rödlök
65 g
rucola
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

ciabattabröd
charketurier, t ex salami och lufttorkad skinka

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Elinor

7/28/2020

Fantastiskt gott och enkelt, med ingredienser man oftast har hemma. Uppskattad av gäster

Ann-charlotte

6/13/2020

Jättegott. Minskade mängden pasta och tog lite mer mozzarella ist

Svante

1/10/2020

Jag halverade pastamängden, alldeles för mycket pasta i förhållande till mängden övriga ingredienser

Näringsvärde per portion

Energi 2139 KJ / 512 kCal
Fett 16 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 68 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept