Kycklingpasta med mandlar och basilika

31
2
Kycklingpasta med mandlar och basilika

Ett välsmakande och mättande recept på kycklingpasta med mandlar och basilika. Kycklingen bryns i olivolja innan grädden tillsätts och den krämiga såsen blir till. Tomat och färsk basilika hackas och strimlas innan den vänds ihop med pastan och kycklingen. Toppa med grovhackad mandel och ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015

Kycklingpasta med mandlar och basilika

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna fusilli)
ca 300 g
strimlad kycklingfilé
1 tsk
olivolja
-
salt och peppar
2 dl
vispgrädde
1 msk
senap (gärna dijon)
1/2
kruka basilika
2
tomater
1/2 dl
rostade saltade mandlar
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Skär inte bort fettet från kycklingen. Det smälter under stektiden och ger god smak. Det är bättre att i så fall hälla bort fettet innan grädden tillsätts.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Redaktionen

11/19/2015

Hej Anneli! Tack för din skarpsynthet och vi har nu räknat om hela receptet. Hälsningar Michelle

Anneli

11/12/2015

I näringsvärdetabellen har mängden fett och kolhydrater bytt plats.

Näringsvärde per portion

Energi 3894 KJ / 931 kCal
Fett 54 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 58 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept