Kycklingpasta med mandlar och basilika
Ett välsmakande och mättande recept på kycklingpasta med mandlar och basilika. Kycklingen bryns i olivolja innan grädden tillsätts och den krämiga såsen blir till. Tomat och färsk basilika hackas och strimlas innan den vänds ihop med pastan och kycklingen. Toppa med grovhackad mandel och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna fusilli)
ca 300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olivolja
salt
peppar
2 dl vispgrädde
1 msk senap (gärna dijon)
1/2 kruka basilika
2 tomater
1/2 dl rostade saltade mandlar
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3894 KJ / 931 kCal
Fett54 g
Salt4.8 g
Kolhydrater58 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Anneli! Tack för din skarpsynthet och vi har nu räknat om hela receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-11-19I näringsvärdetabellen har mängden fett och kolhydrater bytt plats.
Anneli
2015-11-12