Citrusfräsch kycklingpasta
Gräddig pastarätt med saftig och prisvärd kycklinglårfilé, krispig fänkål och fräscha citrustoner. Passar lika bra till fredagsmyset som bjudrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
350 g pasta (t ex gnocchi)
1 stor fänkål
3 vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
500 g kycklinglårfilé
3 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk konc kycklingfond
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och kontrollera fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och lättlagad! Denna gör vi med jämna mellanrum!
Erica
2024-03-09Hade inga lårfiléer hemma men gick fint att göra Stinas Kycklingpanna och ha såsen vid sidan av. La bara i några teskedar av skyn från pannan i såsen. Gott och fräscht!
Maria
2022-08-186/5 godaste maträtten. Och så SNABBLAGAT! Vardagslyx
Olivia
2020-11-25