Apelsin- och tomatpasta med kräftor
En utsökt apelsin- och tomatpasta som du tillagar snabbt men njuter av länge. Såsen får sin fina smak av skalet och saften från apelsinen. Tillsammans med den frästa fänkålen och kräftorna blandas allt till en krämig sås som smakar bäst med nykokt pasta toppat med ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli och fullkorn)
2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
2 msk olivolja
1/2 apelsin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl spad från kräftstjärtar i lake
1 tsk strösocker
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1889 KJ / 451 kCal
Fett10 g
Salt1.69 g
Kolhydrater61 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer