Apelsin- och tomatpasta med kräftor

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Apelsin- och tomatpasta med kräftor

En utsökt apelsin- och tomatpasta som du tillagar snabbt men njuter av länge. Såsen får sin fina smak av skalet och saften från apelsinen. Tillsammans med den frästa fänkålen och kräftorna blandas allt till en krämig sås som smakar bäst med nykokt pasta toppat med ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014

Apelsin- och tomatpasta med kräftor

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli och fullkorn)
2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
2 msk olivolja
1/2 apelsin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl spad från kräftstjärtar i lake
1 tsk strösocker
salt
peppar
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1889 KJ / 451 kCal
Fett10 g
Salt1.69 g
Kolhydrater61 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig tomatpasta med kräftor och dill
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pasta med kräftstjärtar och saffran
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräft- och sparrissoppa
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurssallad med basilikadressing
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålspasta med kräftor och feta
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga