Fänkålsgratäng med salsiccia och tomat

11
1
Fänkålsgratäng med salsiccia och tomat

I vissa delar av Italien är det vanligt med olika slags gratänger på fänkål. Här är en rustik variant med färskkorven salsiccia, söta körsbärstomater, timjan och äggstanning. Byt ut hälften av fänkålen mot två deciliter kokt pasta för en smakrik och matig pastagratäng.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Fänkålsgratäng med salsiccia och tomat

Ingredienser

4 portioner
2
fänkål (à ca 250 g)
1
gul lök
250 g
körsbärstomater
300 g
färsk salsiccia
1 msk
olivolja
1 krm
salt
1 krm
peppar

Äggstanning

3 dl
mjölk (3 %)
3
ägg
1 tsk
torkad timjan
2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i korven. Kontrollera innehållet i panko eller använd finkrossad glutenfri cornflakes alt glutenfritt ströbröd. Välj ev glutenfri pasta.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korven. Välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korven. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Maria

2017-02-06

Gott men mera kryddor behövs

Näringsvärde per portion

Energi 2103 KJ / 503 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 34 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept