Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingklubba med ärtigt ris

Enkelt, snabbt och gott blir det med kycklingklubbor som tillagas i ugnen medan du har tid för annat. Såsen av gräddfil, chilisås och senap blir god dipp till kycklingen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Vänd dem i oljan och krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda chilisås, senap och gräddfi l och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner ärterna i riset tillsammans med spenaten.
  6. Servera kycklingen med riset och såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 tsk senap
  • 1 dl gräddfil
  • 250 g ärter
  • 65 g färsk babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2252 kJ / 538 kCal