Kycklingpasta med citron och gräslök
En fräsch kycklingpasta med citron och gräslök som dessutom går snabbt att tillaga. Den stekta kycklingen kryddas med basilika och får sedan sjuda några minuter i grädden. Därefter blandas pastan med det rivna citronskalet, morötter, gräslök och olivolja samt kycklingen. Låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt, gott och fräscht! En vardagsfavorit hos oss men funkar oxå som bjudmiddag!!
Joachim
2015-04-25Hej Johanna! Det var basilika vi menade. Ber om ursäkt för det!
Redaktionen
2015-02-13Vart tog dragonen vägen?
Johanna
2015-02-04