Gratinerade morötter med persilja

7
0 Klimatsmart
Gratinerade morötter med persilja

Ugnsgratinerade morötter och jordärtskockor passar perfekt tillsammans. Låt dem marineras i ugnen tillsammans med salladslök och mumsig grana padano. Ät rotfrukterna tillsammans med en fräsch citronyoghurt, en grön sallad och gryn. Toppa gärna med solrosfrön och hackad persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Gratinerade morötter med persilja

Ingredienser

4 portioner

Morötter

500 g små morötter
300 g jordärtskockor
1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
100 g grana padano
4 port orzo-mix (grynmix)

Citronyoghurt

skalet av 1/2 citron
2 dl matyoghurt

Sallad

1 kålrabbi
1/2 kruka sallad
saften av 1/2 citron
1 msk olivolja

Till servering

1/2 kruka persilja
1/2 dl solroskärnor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2962 KJ / 708 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden