Gratinerade morötter med persilja

7
0 Klimatsmart
Gratinerade morötter med persilja

Ugnsgratinerade morötter och jordärtskockor passar perfekt tillsammans. Låt dem marineras i ugnen tillsammans med salladslök och mumsig grana padano. Ät rotfrukterna tillsammans med en fräsch citronyoghurt, en grön sallad och gryn. Toppa gärna med solrosfrön och hackad persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Gratinerade morötter med persilja

Ingredienser

4 portioner

Morötter

500 g
små morötter
300 g
jordärtskockor
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
1/2
påse salladslök (à 125 g)
100 g
grana padano
4
port orzo-mix (grynmix)

Citronyoghurt

skalet av 1/2
citron
2 dl
matyoghurt

Sallad

1
kålrabbi
1/2
kruka sallad
saften av 1/2
citron
1 msk
olivolja

Till servering

1/2
kruka persilja
1/2 dl
solroskärnor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2962 KJ / 708 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept