Gratinerade morötter med persilja

Ugnsgratinerade morötter och jordärtskockor passar perfekt tillsammans. Låt dem marineras i ugnen tillsammans med salladslök och mumsig grana padano. Ät rotfrukterna tillsammans med en fräsch citronyoghurt, en grön sallad och gryn. Toppa gärna med solrosfrön och hackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Ingredienser
4 portioner
Morötter
500 g små morötter
300 g jordärtskockor
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
100 g grana padano
4 port port matvete (eller annat gryn)
Citronyoghurt
skalet av 1/2 citron
2 dl matyoghurt
Sallad
1 kålrabbi
1/2 kruka sallad
saften av 1/2 citron
1 msk olivolja
Till servering
1/2 kruka persilja
1/2 dl solroskärnor
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2962 KJ / 708 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett bra recept serverade det med stekta laxtärninar och stekta räkor
Peter
2023-03-25Mycket lockande och roligt , det ska jag prova !!
Lillemor
2023-03-20