Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerade morötter med persilja

Ugnsgratinerade morötter och jordärtskockor passar perfekt tillsammans. Låt dem marineras i ugnen tillsammans med salladslök och mumsig grana padano. Ät rotfrukterna tillsammans med en fräsch citronyoghurt, en grön sallad och gryn. Toppa gärna med solrosfrön och hackad persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Morötter: Tvätta och dela morötter och jordärtskockor. Blanda rotfrukterna med olivoljan och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen först 10 minuter.
  3. Ansa salladslöken och lägg dem på rotfrukterna, riv över osten och rosta ytterligare 10 minuter.
  4. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Citronyoghurt: Riv skalet av citronen och rör ner i yoghurten, smaka av med salt och peppar.
  6. Sallad: Skala och skiva kålrabbin tunt, gärna md mandolin. Skär salladen i bitar. Pressa citronen och blanda med olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med kålrabbi och sallad.
  7. Till servering: Hacka persiljan, strö den och solroskärnorna över rotfrukterna och servera med gryn och citronyoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ. Byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Morötter
  • 500 g små morötter
  • 300 g jordärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 100 g grana padano
  • 4 port orzo-mix (grynmix)
Citronyoghurt
  • skalet av 1/2 citron
  • 2 dl matyoghurt
Sallad
  • 1 kålrabbi
  • 1/2 kruka sallad
  • saften av 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2962 kJ / 708 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer