Kycklingpasta med broccoli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingpasta med broccoli

Kyckling med pasta och broccoli är en säker favorit. Paprikapesto och grädde höjer smakerna. Färdigstrimlad kycklinglårfilé kortar tiden i köket. En utsökt måltid som går fort att laga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär broccolin i bitar och koka den med pastan när det återstår ca 4 minuter av koktiden.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Rör ner pesto och grädde i kycklingen och låt sjuda några minuter.
  5. Servera kycklingen med pasta och broccoli.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym

Klimatanpassa

Om du vill minska din klimatpåverkan halverar du mängden kyckling och lägger till valfri svamp i samma mängd och steker den tillsammans med kycklingen. Väljer du vild svamp som kantarell eller Karl Johan får du även i dig dagsbehovet av vitamin D.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gemelli)
  • 250 g broccoli
  • 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 3 msk paprikapesto
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Att ha hemma
  • 2 tsk olja
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2770 kJ / 670 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept