Fetaostpaj med kycklingfärs och tomatsallad

Betyg 3.5 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Fetaostpaj med kycklingfärs och tomatsallad

En rätt som med fördel kan tillagas några dagar innan den ska ätas, då pajen brukar bli godare efter någon dag i kylskåpet då den dragit till sig ordentligt. Denna smaksätts med fetaost, kyckling, oregano och basilika. Mumsigt värre.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Fetaostpaj med kycklingfärs och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
1 förp pajdeg fullkorn (à 250 g)
1/2 rödlök
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano eller basilika
salt
peppar
4 ägg
3 dl mjölk
1 msk japansk soja
1 förp majskorn (à 150 g)
1 dl riven ost
1/2 förp fetaost (à 150 g)

Tomatsallad

1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jag gjorde dubbel sats i långpanna. Gjorde egen glutenfri pajdeg. Jag bytte mjölken mot 2dl grädde, 2dl Crème fraiche och 2dl Crème fraiche paprika och chili. Och minskade till 2tsk paprikapulver. Och så tog jag bara 4st ägg. Det blev uppskattatt av många, och de frågade efter receptet.

    Emma

  • Enkelt recept och det blev supergott! Vi la till bara broccoli och lagade 8 portioner (det blir 2 pajer). Lagom med fetaost och paprikapulver är viktigt för smaken.

    Ilias

  • Jag håller inte med andra kommentarer om att konsistensen är konstig, jag tyckte det var gott. Valde att krydda med salt, peppar, paprikakrydda, chili och spiskummin då tidigare sagt att det var smaklöst. Blev väldigt gott! Rekommenderas.

    Stephanie

  • Konsistensen borde bli bättre med kycklingbitar istället för färs. Kryddade på mer än receptet och pajen blev helt oki men ser allt annat än gott ut.

    Anette

  • Smaklös, fruktansvärd konsistens växte i munnen. Fick tyvärr kasta pajen då hela familjen sa blankt nej.

    Erik

  • Gick tyvärr inte hem hos någon i familjen. Blek, smaklös, märklig konsistens.

    Edit

  • Tyvärr smaklöst.

    Anna

  • Supergod, alla i familjen uppskattade den! Räckte till matlåda för två vuxna också :-)

    Ulrika

  • Oaptitligt både i utseende, smak och konsistens. Tog betydligt längre tid än 40 minuter och stanningen var ändå lös.

    Monica

  • För oss som lagar 6 portioner räcker inte en vanlig pajform på 27 cm. Vi valde istället en springform, då blev tiden i ugn närmare en timme. Plus att den måste stå framme och stanna en kvart. Ingen snabbmat.

    Hans

Näringsvärde per portion

Energi2970 KJ / 712 kCal
Fett41 g
Salt3.4 g
Kolhydrater36 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kebab med vitlökssås
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärspaj med tacosmak
    Betyg 4.4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tacopaj med majs och gräddfil
    Betyg 4.4 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebab i libabröd med enkel hummus
    Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tacopaj med avokado
    Betyg 2.8 av 5.411 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad