Fetaostpaj med kycklingfärs och tomatsallad
En rätt som med fördel kan tillagas några dagar innan den ska ätas, då pajen brukar bli godare efter någon dag i kylskåpet då den dragit till sig ordentligt. Denna smaksätts med fetaost, kyckling, oregano och basilika. Mumsigt värre.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022
Ingredienser
4 portioner
1 förp pajdeg fullkorn (à 250 g)
1/2 rödlök
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano eller basilika
salt
peppar
4 ägg
3 dl mjölk
1 msk japansk soja
1 förp majskorn (à 150 g)
1 dl riven ost
1/2 förp fetaost (à 150 g)
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2970 KJ / 712 kCal
Fett41 g
Salt3.4 g
Kolhydrater36 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag håller inte med andra kommentarer om att konsistensen är konstig, jag tyckte det var gott. Valde att krydda med salt, peppar, paprikakrydda, chili och spiskummin då tidigare sagt att det var smaklöst. Blev väldigt gott! Rekommenderas.
Stephanie
2022-05-04Konsistensen borde bli bättre med kycklingbitar istället för färs. Kryddade på mer än receptet och pajen blev helt oki men ser allt annat än gott ut.
Anette
2022-03-27Smaklös, fruktansvärd konsistens växte i munnen. Fick tyvärr kasta pajen då hela familjen sa blankt nej.
Erik
2022-03-27