Kycklingfärspaj med fetaost och sparris
Laga en ljuvligt god paj utan ägg men med det där lilla extra. Kycklingfärs, tomater och fetaost med sparris och pinjenötter gör pajen färgsprakande och festlig. Servera pajen tillsammans med en krispig grönsallad så har du en härlig festmåltid som kommer att älskas av både stora och små gäster.
Ingredienser
4-6 portioner
250 g färsk, rund pajdeg
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
salt
svartpeppar
2 tsk torkad dragon
2 förp fetaost (à 150 g)
1 dl pinjenötter
250 g grön sparris
2 grillade paprikor
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.
Energi3691 KJ / 877 kCal
Fett57 g
Salt3.68 g
Kolhydrater43 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hittar inte något recept på pajdeg. Ska man leta efter det någon annanstans?
Rolf
2023-01-30Hej Rolf! Här hittar du ett recept på pajdeg https://www.ica.se/recept/klassisk-pajdeg-grundrecept-716070/. I det här receptet har vi använt en färdig pajdeg som du hittar i kyldisken på din ICA. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-30Bra smak när man ökar mängden kryddor i pajen och om man köper grillade paprikor använd gärna oljan rakt ner i färsen för att ta vara på smakerna.
Erik
2020-11-20Smaklös
Linda
2018-10-13