UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingpaj med apelsin och valnötter

Kycklingfärs går att använda till mycket! Till exempel i en kycklingpaj med apelsin och valnötter som platsar på både julbord och buffé. Med färdig pajdeg blir matpajen klar på nolltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 27 cm i diameter (för 12 bufféport).
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och färs i smöret. Krydda med peppar och hälften av saltet.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, apelsinskal, ingefära och resten av saltet.
  5. Lägg färsen i pajskalet och häll äggstanningen över, lägg på valnötterna.
  6. Toppa med osten och grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  7. Servera gärna med en kålsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 12 bufféportioner
  • 250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk smör
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 dl valnötter
  • 1 dl lagrad riven ost
Till serverig
  • rödkålssallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1379 kJ / 330 kCal