Kycklingpaj med apelsin och valnötter
Kycklingfärs går att använda till mycket! Till exempel i en kycklingpaj med apelsin och valnötter som platsar på både julbord och buffé. Med färdig pajdeg blir matpajen klar på nolltid.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
12 bufféportioner
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
2 msk smör
2 krm peppar
1 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl grädde
1/2 msk finrivet apelsinskal
1 tsk malen ingefära
1 1/2 dl valnötter
1 dl lagrad riven ost
Till serverig
rödkålssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett26 g
Salt1.6 g
Kolhydrater12 g
Protein12 g
Kommentar
Supergod paj och enkel att göra, funkar också bra i matlåda. Blev en riktig favorit hos oss.
Noomi
2022-09-29