Kycklingpaj med apelsin och valnötter

5
0
Kycklingpaj med apelsin och valnötter

Kycklingfärs går att använda till mycket! Till exempel i en kycklingpaj med apelsin och valnötter som platsar på både julbord och buffé. Med färdig pajdeg blir matpajen klar på nolltid.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Kycklingpaj med apelsin och valnötter

Ingredienser

12 bufféportioner
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
2 msk smör
2 krm peppar
1 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl grädde
1/2 msk finrivet apelsinskal
1 tsk malen ingefära
1 1/2 dl valnötter
1 dl lagrad riven ost

Till serverig

rödkålssallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1379 KJ / 330 kCal
Fett 26 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 12 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden