Kycklingnuggets med rostad potatis och citronmajo

Här är receptet på hur man får alla runt bordet att äta upp! Bjud på hemgjorda frasiga chicken nuggets med ugnsrostad klyftpotatis. Kycklingnuggets dippas i den goda och syrliga citronmajon! Mums för både stora och små!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
600 g kycklingfiléer eller kycklinginnerfilé
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko eller ströbröd
1/2 dl olja
1 citron
1 1/2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 förp romansallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4821 KJ / 1152 kCal
Fett73 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stGott men tar tid! Inte för en vardag! Använde också mkt mer ägg och ströbröd än ovan. Skulle också tipsa om att krydda pankon eller mjölet för mer smak på kycklingen.
Sofie
Citronmayon var gudomlig
Ellinor
Under 45 minuter???! Jag har precis slängt in allt i ugnen för de sista 10 minuterna och då började jag för över 1,5h timme sedan. Och det är knappast så att jag är ovan vid att laga mat!
Edith
Jättegott med citronmajonnäsen till.
Maria
Mycket gott!!!
Alexandra
Jag smulade sönder cornflakes och blandade med ströbrödet för lite extra krisp istället för panko, man tager vad man haver som man brukar säga :) Till en annan gång ska jag nog skära kycklingen i mindre bitar.
Caroline