Krämig potatissallad med fröpanerad zucchini

20
6 Klimatsmart
Krämig potatissallad med fröpanerad zucchini

Krämigt och krispigt; ja tack! Potatissallad med smaker av både dijon, kapris och gräslök. För det där perfekta crunchen så använd gärna panko när du panerar zucchiniskivorna. De hackade pumpakärnorna adderar det lilla extra. Fräscht och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022

Krämig potatissallad med fröpanerad zucchini

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g potatis
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 rödlök
2 msk kapris
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
salt
peppar

Zucchini

2 zucchini
1 dl pumpakärnor
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 msk olja

Till servering

65 g röd mangold

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse och välj glutenfritt ströbröd istället för panko.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blanda i lite riven ost i pumpa-pankoblandningen.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Alexandra

2022-05-13

Så otroligt gott! Efter att ha läst kommentarerna kryddade jag extra med lite andra kryddor. En solklar fempoängare

Björn

2021-07-23

Jag hade bara svarta bönor men det blev jättebra det med. Använde panko o ganska mycket chili.

Therese

2021-05-27

Gott! Jag lade till parmesan i paneringen på zucchinin vilket lyfte smakerna.

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 615 kCal
Fett 33 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden