Sesambakad tofu med myntayoghurt
Tofu är kanske en outforskad mark för vissa, så här bjuder vi på en variant man måste testa! Sesampanerad tofu ugnsbakas och äts tillsammans med en lite het bulgursallad, krispiga grönsaker och en fräsch yoghurt med hintar av mynta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
4 portioner
Tofu
2 msk majsstärkelse
1 msk sesamfrö
2 msk ströbröd (gärna panko)
2 förp örtmarinerad tofu (à 230 g)
2 msk olja
Bulgur
4 port bulgur eller annat gryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 msk olivolja
150 g salladsärtor
2 hjärtsallad
salt
peppar
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Stek salladsärtorna och hjärtsalladen i lite olivolja och flingsalt för mer smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2133 KJ / 517 kCal
Fett24 g
Salt2.7 g
Kolhydrater46 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Veckans bästa recept
Alexandra
2022-04-16Paneringen är helt misslyckad, är bara stärkelsen som fastnar på tofun.
Göran
2022-04-15Tofun väldigt smaklös och mjuk inget för oss
Lina
2022-01-19