Sesambakad tofu med myntayoghurt

3
1 Klimatsmart
Sesambakad tofu med myntayoghurt

Tofu är kanske en outforskad mark för vissa, så här bjuder vi på en variant man måste testa! Sesampanerad tofu ugnsbakas och äts tillsammans med en lite het bulgursallad, krispiga grönsaker och en fräsch yoghurt med hintar av mynta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Sesambakad tofu med myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Tofu

2 msk
majsstärkelse
1 msk
sesamfrö
2 msk
ströbröd (gärna panko)
2
förp örtmarinerad tofu (à 230 g)
2 msk
olja

Bulgur

4
port bulgur eller annat gryn
1
grönsaksbuljongtärning
1
lime
1 tsk
sambal oelek
1 msk
honung
1 msk
olivolja
150 g
salladsärtor
2
hjärtsallad
-
salt
-
peppar

Myntayoghurt

1
kruka mynta
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Stek salladsärtorna och hjärtsalladen i lite olivolja och flingsalt för mer smak.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Sara

2021-04-28

Helt ok, fräscht med myntasåsen. Men hade gärna kunnat vara något mer i salladen, blev knappt så det räckte till 4 port tyckte vi.

Näringsvärde per portion

Energi 2133 KJ / 517 kCal
Fett 24 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 46 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept