Kycklingnuggets med dipp
Krispiga kycklingnuggets med dipp blir härligt knapriga då de vänts i mjöl, ägg och ströbröd innan de stekts gyllenbruna i en het panna. Som tillbehör serveras ugnsrostad potatis, sallad, morotsstavar och en dipp som du gör på gräddfil, chilisås och senap. Middagen är klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Nuggets
4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1/2 dl olja
Grönsaker
1/2 isbergssalladshuvud
3 morötter
Dipp
1 1/2 dl gräddfil
3 msk chilisås eller ketchup
1/2 msk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2891 KJ / 691 kCal
Fett25 g
Salt2.64 g
Kolhydrater70 g
Protein42 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Tog panko istället för ströbröd. God sås!
Linn
2020-02-13Toppenbra recept! Lätt och smidigt att laga. Perfekt för mig med barn! :D
Micaela
2015-03-26Jättegott !! Gjorde mjölkfritt, använde iMat fraiche till dipp som innehåller havre, sen tog jag en msk senap i stället. Jag var mer sugen på potatismos istället för ugnsbakad potatis så tog ca 2 dl havremjölk (började med 1 d, spädde den sedan till önskad konsistens), ca 1 msk flytande mjölkfritt margarin och salt och vitpeppar i blev supergott . Detta kommer att göras igen!
Zandra
2015-03-20