Kycklingnuggets med dipp
Krispiga kycklingnuggets med dipp blir härligt knapriga då de vänts i mjöl, ägg och ströbröd innan de stekts gyllenbruna i en het panna. Som tillbehör serveras ugnsrostad potatis, sallad, morotsstavar och en dipp som du gör på gräddfil, chilisås och senap. Middagen är klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
Nuggets
Grönsaker
Dipp
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Tog panko istället för ströbröd. God sås!
Linn
2020-02-13Toppenbra recept! Lätt och smidigt att laga. Perfekt för mig med barn! :D
Micaela
2015-03-26Jättegott !! Gjorde mjölkfritt, använde iMat fraiche till dipp som innehåller havre, sen tog jag en msk senap i stället. Jag var mer sugen på potatismos istället för ugnsbakad potatis så tog ca 2 dl havremjölk (började med 1 d, spädde den sedan till önskad konsistens), ca 1 msk flytande mjölkfritt margarin och salt och vitpeppar i blev supergott . Detta kommer att göras igen!
Zandra
2015-03-20