Räkcocktail
En klassisk räkcocktail innehåller naturligtvis räkor men även ägg och sparris. Denna festliga förrätt blev populär på 1950-talet och har sedan dess levt vidare i olika former och smakkombinationer. Men något man sällan ändrar på är såsen - en hemlagad Rhode Islandsås är svår att slå!
Ingredienser
4 portioner
Räkcocktail
2 ägg
8 gröna sparrisar
1 tomat
1/4 litet isbergssalladshuvud
1 dl frysta ärtor
2 dl handskalade räkor (väl avrunna om det är lakeräkor)
Rhode Islandsås
1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås
ev 1 cl cognac
salt
svartpeppar
Till garnering
dill
1 citron
Till servering
rostat bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa receptet!
Maria
2022-12-31Enkelt o gott!!!!!!!! Tarja
Tarja
2021-02-05Jättegott!
Anita
2020-01-11