Räkcocktail

44
3
Räkcocktail

En klassisk räkcocktail innehåller naturligtvis räkor men även ägg och sparris. Denna festliga förrätt blev populär på 1950-talet och har sedan dess levt vidare i olika former och smakkombinationer. Men något man sällan ändrar på är såsen - en hemlagad Rhode islandsås är svår att slå!

Räkcocktail

Ingredienser

4 portioner

Räkcocktail

2 ägg
8 gröna sparrisar
1 tomat
1/4 litet isbergssalladshuvud
1 dl frysta ärtor
2 dl handskalade räkor (väl avrunna om det är lakeräkor)

Rhode islandsås

1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås
ev 1 cl cognac
salt och svartpeppar

Till garnering

dill
1 citron

Till servering

rostat bröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och kontrollera innehållet i majonnäsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Tarja

2021-02-05

Enkelt o gott!!!!!!!! Tarja

Anita

2020-01-11

Jättegott!

Eva

2017-11-26

Fräsch och god, uppskattad av alla!