Räkcocktail

Betyg 4.3 av 5.
49 personer har röstat
4
Räkcocktail

En klassisk räkcocktail innehåller naturligtvis räkor men även ägg och sparris. Denna festliga förrätt blev populär på 1950-talet och har sedan dess levt vidare i olika former och smakkombinationer. Men något man sällan ändrar på är såsen - en hemlagad Rhode islandsås är svår att slå!

Räkcocktail

Ingredienser

4 portioner

Räkcocktail

2   ägg
8   gröna sparrisar
1   tomat
1/4   litet isbergssalladshuvud
1 dl  frysta ärtor
2 dl  handskalade räkor (väl avrunna om det är lakeräkor)

Rhode islandsås

1 dl  majonnäs
1/2 dl  gräddfil
2 msk  chilisås
ev 1 cl  cognac
salt och svartpeppar

Till garnering

dill
1   citron

Till servering

rostat bröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och kontrollera innehållet i majonnäsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Bästa receptet!

Maria

2022-12-31

Enkelt o gott!!!!!!!! Tarja

Tarja

2021-02-05

Jättegott!

Anita

2020-01-11

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Sparrissallad
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt lax med risotto primavera
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med falafel och ärtpesto
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga