Kryddstekt kyckling med coleslaw

82
1
Kryddstekt kyckling med coleslaw

I detta recept får du njuta av en ugnstillagad kyckling med hemmagjord coleslaw. Den görs av crème fraiche, smakrik chilisås, senap, ruccola och råkostsallad. Detta blandas ihop till en krämig slaw. Ett ypperligt tillbehör till kycklingen, där också ris och resten av ruccolan adderas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Kryddstekt kyckling med coleslaw

Ingredienser

2 portioner
2 port ris (eller annat gryn)

Kyckling

2 kycklingfiléer
1 tsk olja
2 krm salt
2 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
1 msk honung

Coleslaw

1 dl crème fraiche
1 msk chilisås
1 msk senap
salt och peppar
1/2 påse rucola (à 65 g)
275 g råkostsallad

Till servering

rucola

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Skär gärna upp kycklingen på snedden innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentar

Ann britt

2015-09-07

Denna maträtt vad både god och gick snabbt att laga, vilket jag tycker är bra. Coleslawen blev också riktigt bra.

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 617 kCal
Fett 21.7 g
Salt 0 g
Kolhydrater 65.4 g
Protein 36.7 g
Läs mer om näringsvärden