Kryddstekt kyckling med coleslaw
I detta recept får du njuta av en ugnstillagad kyckling med hemmagjord coleslaw. Den görs av crème fraiche, smakrik chilisås, senap, ruccola och råkostsallad. Detta blandas ihop till en krämig slaw. Ett ypperligt tillbehör till kycklingen, där också ris och resten av ruccolan adderas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris (eller annat gryn)
Kyckling
2 kycklingfiléer
1 tsk olja
2 krm salt
2 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
1 msk honung
Coleslaw
1 dl crème fraiche
1 msk chilisås
1 msk senap
salt
peppar
1/2 påse rucola (à 65 g)
275 g råkostsallad
Till servering
rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 617 kCal
Fett21.7 g
Salt3.32 g
Kolhydrater65.4 g
Protein36.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Denna maträtt vad både god och gick snabbt att laga, vilket jag tycker är bra. Coleslawen blev också riktigt bra.
Ann britt
2015-09-07