Kycklingnuggets med dip
Med fina kycklingfiléer gör du dina hemgjorda nuggets, panerade i panko, ett japanskt ströbröd som är extra frasigt. Potatisklyftor rostade i ugnen och kycklingbitarna blir tillsammans en rätt som garanterat gör succé. Dippa både kyckling och potatis i en crème fraiche med sting.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko ströbröd
1/2 dl olja
1/2 isbergssallad
2 dl lätt crème fraiche paprika/ chili
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl och ströbröd (eller po-fiber).
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med finhckad paprika och chili alternativt i kryddform.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2888 KJ / 692 kCal
Fett27.5 g
Kolhydrater66.6 g
Protein40.6 g
Kommentar
Enkelt och jättegot. Tyckte kanske att bitarna blev lite för stora, delar nog filéerna på fyra bitar nästa gång. Kan tänka mig att de krispiga bitarna även passar i ett tortilliasbröd.
Sofia
2015-11-06