Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Kycklingnuggets med dip

Med fina kycklingfiléer gör du dina hemgjorda nuggets, panerade i panko, ett japanskt ströbröd som är extra frasigt. Potatisklyftor rostade i ugnen och kycklingbitarna blir tillsammans en rätt som garanterat gör succé. Dippa både kyckling och potatis i en crème fraiche med sting.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C. Sätt in en långpanna i ugnen.
  2. Tvätta potatisen och skär den i bitar. Lägg dem i den varma långpannan. Ringla över olivoljan, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar, krydda med salt och peppar. Häll mjöl på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg panko på en annan.
  4. Vänd kycklingen först i mjöl, sen ägg och sist i panko.
  5. Stek kycklingen i omgångar i oljan tills den får fin färg. Lägg den på potatisplåten ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  6. Skär salladen i bitar.
  7. Servera kycklingen med potatis, crème fraiche och sallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl och ströbröd (eller po-fiber).
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med finhckad paprika och chili alternativt i kryddform.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika/ chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2888 kJ / 692 kCal