Crispy salmon med chilidip och sockerärtor
Denna rätt går hem hos både stora som små! Laxen delas upp i mindre bitar innan den vänds i sin panering. Fisken steks sedan krispig, och äts ihop med en chilidipp du enkelt svänger ihop medan riset får puttra på spisen. Kokta sockerärtor får sedan rätten att höjas, både färg- och texturmässigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar
Chillidipp
2 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås eller chilisås
salt
peppar
Crispy salmon
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd (gärna panko)
4 port laxfilé (à 125 g)
1 msk olja
150 g sockerärtor eller salladsärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3148 KJ / 834 kCal
Fett41 g
Salt7 g
Kolhydrater74 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Till och med barnet som inte tycker om lax åt med god aptit.
Anna-carin
2019-04-09