Crispy salmon med chilidip och sockerärtor

11
1
Crispy salmon med chilidip och sockerärtor

Denna rätt går hem hos både stora som små! Laxen delas upp i mindre bitar innan den vänds i sin panering. Fisken steks sedan krispig, och äts ihop med en chilidipp du enkelt svänger ihop medan riset får puttra på spisen. Kokta sockerärtor får sedan rättan att höjas, både färg- och texturmässigt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019

Crispy salmon med chilidip och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller nudlar

Chillidipp

2 dl
crème fraiche
2 msk
sweet chilisås eller chilisås
-
salt
-
peppar

Chrispy salmon

1/2 dl
vetemjöl
2
ägg
1 dl
ströbröd (gärna panko)
4
port laxfilé (à 125 g)
1 msk
olja
150 g
salladsärtor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd istället för panko.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Anna-carin

4/9/2019

Gott! Till och med barnet som inte tycker om lax åt med god aptit.

Näringsvärde per portion

Energi 3148 KJ / 834 kCal
Fett 41 g
Salt 7 g
Kolhydrater 74 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept