Kycklinglimpa med tomatpesto
Att göra köttfärslimpa på kyckling blir således en kycklinglimpa, och det går såklart lika bra. Den blir härligt krämig och smaksätts med cannelinibönor och tomatpesto. Serveras med en sås smaksatt med basilika, nykokt ris och krispig romansallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019
Ingredienser
4 portioner
Kycklinglimpa
380 g kokta cannellinibönor
500 g kycklingfärs
1/2 dl tomatpesto
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris eller annat gryn
Sås
1/2 påse färsk basilika (à 30 g)
390 g pastasås med basilika
1 dl matlagningsgrädde
Till servering
1/2 förp cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2629 KJ / 626 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Glömde cannelinibönorna när jag hamdlade så jag tog kikärtor som jag hade hemma istället. Det blev supergott så jag kommer fortsätta med kikärtor!
Ida
2020-01-15Familjen kände sig så lurad, när de trodde det var en god köttfärslimpa:-) Smak och konsistens var bara fel,
Lena
2019-09-26Hej Lena! Vad tråkigt att höra familjen inte gillade kycklinglimpan. Hoppas att ni hittar andra recept på vår sida som ni tycker bättre om. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-09-26Jättegott!
Beahtrice
2019-09-18