Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbiffar i örtsås

Kycklingfärs med lök, grädde och färska örtkryddor blir härligt saftiga kycklingbiffar som du serverar med en varm örtsås. Såsen som har färska örter och grädde till grund blir en fin kamrat till de goda biffarna med sin knaperstekta yta.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken, även det gröna.
  2. Blanda färs, lök, salt, peppar, örter, potatismjöl och grädde. Forma till ovala biffar. Stek i smör i en stekpanna 2-3 minuter per sida.
  3. Vispa ihop vatten och mjöl i en kastrull. Häll i grädden och låt det koka upp under vispning. Tillsätt buljongtärning och örter. Låt såsen koka några minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri gräddersättning, t ex Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 färsk lök (knipplök)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade färska örtkryddor t ex persilja, basilika, rosmarin
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • smör
Örtsås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk hackade färska örter
Lägg till i inköpslistan