Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Syltkakor med fikonmarmelad

Syltkakor är riktiga fikaklassiker! Den här varianten är fylld med fikonmarmelad. Servera dem till en kopp kaffe – eller varför inte till julens glögg?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Sätt ut formarna på en plåt.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser med smöret till en jämn deg.
  3. Forma degen till bollar och lägg dem i formarna. Gör en liten grop i varje boll och fyll den med fikonmarmelad.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Förvara kakorna torrt.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 3/4 dl strösocker (3/4 dl motsvarar 5 msk)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1/2 dl fikonmarmelad
  • småbrödsformar av papper
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 423 kJ / 101 kCal