Syltkakor med fikonmarmelad
![Syltkakor med fikonmarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104451/cf_259/syltkakor_med_fikonmarmelad.jpg)
Syltkakor är riktiga fikaklassiker! Den här varianten är fylld med fikonmarmelad. Servera dem till en kopp kaffe – eller varför inte till julens glögg?
![Syltkakor med fikonmarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_104451/cf_259/syltkakor_med_fikonmarmelad.jpg)
Ingredienser
20 st
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
3/4 dl strösocker (3/4 dl motsvarar 5 msk)
1/2 tsk bakpulver
150 g smör
1/2 dl fikonmarmelad
småbrödsformar av papper
För alla
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi423 KJ / 101 kCal
Fett6 g
Salt0.12 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej! Går det att frysa in dem för att använda senare? :)
Mojgan
2021-01-20Dessa blir riktigt goda även med blåbärsmarmelad. :)
Emma
2017-10-20