Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bresaola med ädelostfikon

En smakrik smårätt där salt bresaola, söta fikon och krämig ädelost möts på bästa sätt. Extra gott och fint blir det med rostade pumpakärnor, balsamico och bladpersilja på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna.
  2. Dela fikonen i fyra delar. Smula ädelosten.
  3. Fördela bresaolan på assietter.
  4. Stek fikonen mycket snabbt i olivoljan i en mycket het stekpanna. Fördela fikon och ost på bresaolan. Ringla på balsamico. Strö på pumpakärnor och garnera med persilja.
  5. Till servering: Servera med grissini eller bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost mot laktosfritt ostalternativ, ex färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk pumpakärnor
  • 8 färska fikon
  • 140 g ädelost
  • 12 skivor bresaola
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamicovinäger
  • 1/2 kruka bladpersilja
Till servering
  • grissini eller bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1834 kJ / 238 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB