Bresaola med ädelostfikon
![Bresaola med ädelostfikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92578/cf_259/bresaola_med_adelostfikon.jpg)
En smakrik smårätt där salt bresaola, söta fikon och krämig ädelost möts på bästa sätt. Extra gott och fint blir det med rostade pumpakärnor, balsamico och bladpersilja på toppen.
![Bresaola med ädelostfikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92578/cf_259/bresaola_med_adelostfikon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 msk pumpakärnor
8 färska fikon
140 g ädelost
12 skivor bresaola
1 msk olivolja
2 msk vit balsamicovinäger
1/2 kruka bladpersilja
Till servering
grissini eller bröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost mot laktosfritt ostalternativ, ex färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1834 KJ / 238 kCal
Fett22.7 g
Salt0.9 g
Kolhydrater30.6 g
Protein26.9 g
Kommentarer