Kycklinglevermousse med ingefärslingon
![Kycklinglevermousse med ingefärslingon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92625/cf_259/kycklinglevermousse_med_ingefarslingon.jpg)
Len kycklinglevermousse fint kryddad med salvia. Serveras med fördel på mjukt tunnbröd och hela lingon med sting av färsk, riven ingefära. Kryddkrasse är fint på toppen.
![Kycklinglevermousse med ingefärslingon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92625/cf_259/kycklinglevermousse_med_ingefarslingon.jpg)
Ingredienser
12 portioner
Kycklinglevermousse
400 g färsk eller fryst kycklinglever
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 kruka salvia
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g rumstempererat smör
1 dl vispgrädde
Ingefärslingon
1 msk riven färsk ingefära
2 dl frysta lingon
1/2 dl strösocker
Till servering
mjukt tunnbröd
kryddkrasse
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat inkl tunnbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1016 KJ / 243 kCal
Fett15.7 g
Salt0.7 g
Kolhydrater16.5 g
Protein8.6 g
Kommentarer