Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kycklinglevermousse med ingefärslingon

Len kycklinglevermousse fint kryddad med salvia. Serveras med fördel på mjukt tunnbröd och hela lingon med sting av färsk, riven ingefära. Kryddkrasse är fint på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklinglevermousse: Putsa levern och skär den i mindre bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i hälften av smöret i en stekpanna tills den blir glansig. Ta upp löken och lägg den på en tallrik. Stek levern i resten av smöret i stekpannan tills den precis är genomstekt. Grovhacka salvian. Smaksätt med salt, nymald peppar och salvia.
  3. Lägg lök och lever i en matberedare och mixa samman. Låt svalna. Tillsätt smöret i omgångar och mixa till slät massa.
  4. Tillsätt grädden och mixa till en fluffig massa. Smaksätt ev. med mera kryddor. Häll upp i en tätslutande burk. Låt mogna och stelna i kylskåp till nästa dag.
  5. Ingefärslingon: Skala och riv ingefäran. Lägg lingon, socker och ingefära i en bunke, rör om då och då under tiden lingonen tinar.
  6. Skär brödet i bitar och stek det i lite smör i en stekpanna.
  7. Till servering: Servera kycklinglevermoussen på brödet. Toppa med krasse och lingon.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inkl tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 12
Kycklinglevermousse
  • 400 g färsk eller fryst kycklinglever
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 kruka salvia
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl vispgrädde
Ingefärslingon
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl frysta lingon
  • 1/2 dl strösocker
Till servering
  • mjukt tunnbröd
  • kryddkrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1016 kJ / 243 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer