Salta bräder - tunnbrödschips
Ett enkelt recept på ett snabbt och lättlagat tilltugg. Allt du behöver är tunnbröd, olivolja och örtsalt. Servera de spröda bröden vid festliga tillfällen eller bjudningar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
6 portioner
1 paket mjukt tunnbröd (à 250 g)
olivolja
örtsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ah, glömde att skriva att om man har ALLTFÖR mycket olja, (vilket jag hade vid ett tillfälle) blir de alldeles för spröda och bryts väldigt lätt, man vill ju ha dem någorlunda intakta. Lycka till!
Britt-marie
2024-11-22För spara energi brukar jag pensla HELA tunnbröden. Jag lägger ena brödet på det andra och vänder dem på varann så de får fett av varandra. garnera dem med salt och kryddor (timjan, rosmarin, dill, sesamfrön, linfrön eller vad du vill). Sedan delar jag dem på hälften och varje halva i tre, blir perfekta bitar. Har slutat med flingsalt som blir alltför slumpartat och kör ett tunt lager vanligt bordssalt för att få rätta sältan på ALLA bitar. Supergott!
Britt-marie
2024-11-22Går dessa att fixa några dagar innan men ändå behålla krispet? Hur förvaras dem då bäst..?
Johanna
2022-07-13Hej Johanna! Ja, det går bra. Du förvarar dem bäst i t ex i en kakburk, dvs lufttätt och i rumstemperatur. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-18