Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Gräddig köttfärssås med ajvar

En välsmakande vardagsklassiker står som kvällens middag! En köttfärssås med mustig smak från den paprikasmakande ajvaren som tillsammans med matlagningsgrädde gör rätten både krämig och smakrik. Låt koka samman och servera sedan med pasta och fräscha gurkstavar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och skär löken i stora klyftor. Bryn lök och färs i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.  
  4. Rör ner ajvar och grädde i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i bitar. 
  6. Servera pastan med köttfärssås och gurka.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Pressa gärna i en vitlöksklyfta (för 4 port) när färsen steks.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 2 dl mild ajvar relish
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2772 kJ / 663 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer