Kycklinglasagne med zucchinisallad

Lasagne gjord på kycklingfärs svänger du enkelt ihop och sen sköter den sig själv i ugnen. Ät den med en fräsch och härligt grön zucchinisallad som får sin smak av olivolja och vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Ingredienser
4 portioner
Kycklinglasagne
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
4 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk tomatpuré
1 burk ajvar relish (à 350 g)
1/2 kruka rosmarin
salt
10 lasagneplattor
150 g riven prästost
Zucchinisallad
1 zucchini
1/2 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
65 g rucola
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3228 KJ / 772 kCal
Fett36 g
Salt3.58 g
Kolhydrater56 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
3 stJättegod lasagne som känns lätt, men ändå är väldigt smakrik. Barnen gav tummen upp också. Fint alternativ till vanlig lasagne.
Pernilla
Hej! En fråga vad skulle man kunna använda istället aivar relish ? jag är allergisk mot paprika.
Erja
Mycket god och smakrik, krämig lasagne
Ann-charlotte